tiistai 23. lokakuuta 2012

Hei me tehdään jäätelöä!



Sain pari viikkoa sitten synttärilahjaksi kauan kaipaamani jäätelökoneen, ja kun makuaisti alkoi muutaman päivän kuluttua lahjan saamisesta viimein palautua, niin olihan kone laitettava heti testiin. Sain myös lahjaksi tyrni-valkosuklaajäätelöön tarvittavia aineita ja reseptin, joten ensimmäisen maun valinta oli helppoa. Suosittelen kokeilemaan jäätelöä, vaikka jäätelökonetta ei omistaisikaan.
 
 
TYRNI-VALKOSUKLAAJÄÄTELÖ (noin 4 annosta)
 
2,5 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
1 vaniljatanko
150 g valkosuklaata
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
 
Lisäksi
tarjoiluun valkosuklaarouhetta tai tyrnihilloa
 
Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet joukkoon.
 
Sulata valkosuklaa ja yhdistä se hieman jäähtyneenä jogurtin ja tyrnimehun kanssa.
 
Kääntele kermavaahto seoksen joukkoon.
 
Valmista massa jäätelökoneessa valmistajan ohjeen mukaan tai kaada massa pakastusta kestävään astiaan ja peitä kannella. Anna olla pakkasessa noin 8 tunnin ajan. Sekoittele jäätelöä haarukalla silloin tällöin. Mikäli et käytä jäätelökonetta, ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
 
Koristele valkosuklaarouheella tai tyrnihillolla.


4 kommenttia:

  1. Oma jäätelökone on kyllä kiva kapistus :) hauskan makuyhdistelmän olet surauttanut, maistui varmasti hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ihan onnessani uudesta kapistuksesta ja onneksi eka reseptikin osoittautui toimivaksi:)

      Poista
  2. Ihanan näköistä jäätelöä, mun jätskikiintiö on selvästi vielä kesän jäljiltä tilaa ;) Kärähtäneissä olisi blogillesi myös tunnustusta tarjolla, saa käydä nappaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tunnustuksesta:) P.S. mun mielestä jäätelöä voi aivan hyvin syödä koko vuoden ympäri...;)

      Poista