torstai 29. maaliskuuta 2012

Sitruunainen jälkiruoka kolmesta raaka-aineesta (lemon posset)

 

Tässä erinomaisen maukas ja helppo jälkiruoka näin kevääseen. Ohjeen olen napannu Glorian ruoasta &viinistä (2/2012), jossa reseptin kohdalla mainostettiin sitruunan hyydyttämisominaisuuksia. No, ensimmäisen nautin minimiajaksi mainitun 2,5 tunnin kuluttua ja toisen seuraavana päivänä, eikä hyytymisessä ollut kyllä mitään eroa. Jälkiruoka on siis sisältä valuvaa, ehkä kuin paksua jogurttia, mutta minua se ei ainakaan haitannut. Enkä tietenkään olettanutkaan, että hyydyttäisi samalla tavalla kuin  liivatelehdet, joita tähän tietenkin halutessaan voi lisätä. Tätä jälkiruokaa maistellessa on kyllä mukava odotella jo pääsiäistä.


LEMON POSSET (4 annosta)

4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl sitruunan mehua

Laita kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää vastapuristettu sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa lisää sitruunaa tai sokeria.

Kaada seos 4 annosvuokaan tai lasiin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.

Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vadelmien kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tämäpä vaikuttaa oivalta jälkkäriltä :-) Helpon oloinen ohje ja herkullisen kuuloinen lopputulos. Ja sitruunaa jäikin tänään muutama yli pullatilauksesta, joten ehkäpä kokeilen tätä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kyllä ole vaikea!:) Ja happamuuttakin on tosiaan helppo säätää.

      Poista
  2. Tämähän kävisi myös kasvissyöjälle, jos sitruuna tosiaankin hyydyttää niin kiitettävästi. Menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy tosiaan! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, mutta kuten sanoin, niin koostumus jää tosiaan ehkä lähinnä paksuun jogurttiin eikä hyytynyttä siinä mielessä, mitä itse ajattelen hyytyneen tarkoittavan.

      Poista