torstai 24. maaliskuuta 2011

Helppoa leipää illanratoksi

Kuka on syönyt kaikki tomaatit leivästä?

Tätä leipää tein iltapalaksi, kun vanhemmat tulivat vierailulle. Reseptin olen löytänyt aivan mahtavasta Voisilmäpeliä-blogista, ja tällä kertaa jopa en tehnyt melkein ollenkaan muutoksia alkuperäiseen reseptiin. Korvasin esimerkiksi emmentalin parmesanilla, koska parmesan sopii mielestäni melkein kaikkeen. Leipä on ihanan helppo tehdä, koska sitä ei tarvitse kohottaa eikä vatkata. Oikeastaan taikina muistuttaa kylläkin enemmän suolaista kakkua.

Suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan varsinkin, jos leivän tekemisen kokee jotenkin vaivalloiseksi. Tämän reseptin kanssa onnistuminen on nimittäin mielestäni pomminvarmaa!


TOMAATTI-OLIIVIVUOKALEIPÄ

4 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
0,75 tl mustapippuria
4,5 dl vehnäjauhoja (itse käytin hiivaleipäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
100 g parmesania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl oliiveja
1 rkl oliiviöljyä tai öljyä aurinkokuivatuista tomaateista

Lisäksi
voita vuoan voiteluun
siemeniä pinnalle (käytin auringonkukan- ja sesaminsiemeniä)

Paistaminen: 180 astetta, 50-60 minuuttia

Voitele leipävuoka huolellisesti voilla. Pilko juusto, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit paloiksi. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausteet. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös juusto, tomaatit, oliivit ja öljy.

Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle siemenet. Paista noin 50-60 minuuttia 180 asteessa. Testaa leivän kypsyys hammastikulla. Kumoa leipä hieman jäähtyneenä.

Nauti lämpimänä! Muista säilyttää leipää jääkaapissa!

2 kommenttia:

  1. Tämä leipä tuli juuri uunista ulos, tosin pienillä muutoksilla (en syö aurinkokuivattuja tomaatteja) :) en malta odottaa että se jäähtyy!

    VastaaPoista